Stx

 
 

Line Keller Jensen 2017


- Lærerne på gymnasiet giver dig mere ansvar end i folkeskolen, og de tror på, at du kan klare det. Det har givet mig en større tro på mig selv, og jeg er blevet mere moden og meget bedre til at tage ansvar for mig selv.

- Jeg synes også, det har været rart at have så mange forskellige fag som fx oldtidskundskab, religion og idræt samtidig med, at jeg har fulgt min studieretning. På den måde giver stx viden om alt muligt forskelligt, og uddannelsen åbner mange døre efter gymnasiet. Jeg har fået lyst til at læse flere ting på universitetet - både historie og veterinærmedicin - og jeg ved endnu ikke, hvilken retning jeg vil gå.

Line Keller Jensen, stx-student 2017

3 hurtige om stx

1. Hvad er stx?
! Stx er en tre-årig uddannelse, der slutter med en studentereksamen. Uddannelsen giver dig en bred indsigt i naturvidenskab, kultur, historie og samfundsforhold.

2. Hvem henvender stx sig til?
! Stx er for dig, der vil have en alsidig uddannelse med mange forskellige fag.

3. Hvorfor skal jeg vælge en stx?
! Stx er den eneste ungdomsuddannelse, der kan lede til alle videregående uddannelser. Vær dog opmærksom på, at dit valg af fag og niveauer kan have betydning for, om du kan blive optaget direkte på den videregående uddannelse.