Vhf

 
 

Vhf (visiteret hf) er specielt tilrettelagt hf-uddannelse for normaltbegavede unge med ADHD, autismespektrum-tilstande og tilgrænsende vanskeligheder. Klassestørrelsen er cirka 14 elever, der har deres eget klasselokale. I undervisningen bliver der lagt vægt på ro, overskuelighed og en struktureret pædagogik. 

Vhf-klassen indgår på normal vis i gymnasiets helhed, og eleverne får mulighed for at deltage i de øvrige undervisningsaktiviteter og i skolens sociale liv.

TV2 Nord har lavet et indslag om vhf - se med her

Om vhf på Mariagerfjord Gymnasium

Sarah Svendsen 2017

Hensyn. Dét er nok det ord, der bedst beskriver vhf på Mariagerfjord Gymnasium. Lærerne lytter og tager hensyn i undervisningen, og på skolen har vhf-eleverne deres eget klasselokale. Der er plads til mange forskellige diagnoser, og generelt er der stor forståelse blandt eleverne, fordi vi ved, at alle har deres udfordringer. På den måde er vhf et enestående tilbud, siger Sarah og fortsætter:

- Jeg har rykket mig ekstremt meget både fagligt og personligt. Jeg kan slet ikke huske, hvordan jeg var før, men jeg ved bare, at jeg ikke var sådan her. Jeg er blevet meget mere udadvendt, jeg har haft valgfag i andre klasser, og jeg dansede endda lanciers til gallafesten. Dét ville jeg aldrig have gjort, hvis jeg ikke havde gået på vhf.

Sarah Svendsen, vhf-student 2017