Islam i Danmark

 
mandag D. 26. februar 2018, kl. 11.29
I forrige uge kørte en gruppe elever til Aarhus for at få et indblik i, hvordan det er at være muslim i Danmark. Sara (3.d) og Mette (3.a) fortæller her om Religion B-holdets tur og feltarbejde.

Kl. 9.55 onsdag morgen troppede begge religion B-hold fra Mariagerfjord Gymnasiums afgangs-klasser op ved Grimhøjmoskeen i Aarhus. Her var vi blevet sendt på feltarbejde, hvor formålet var at få større indsigt i, hvordan hverdagen ser ud i den århusianske moske gennem et førstehåndsmøde med tre muslimer derfra.

Efter at have sat skoene til side trådte vi ind i det store, gulvtæppebelagte rum, der er ramme for Grimhøjmoskeen. Her brugte vi halvanden times tid sammen med de tre muslimer, som svarede på spørgsmål, der skulle åbne døren ind til deres hverdag og levevis. Spørgsmålene bundede i oprigtig nysgerrighed om alt fra noget så banalt som, hvordan man beder i skoletiden til de mere tunge em-ner som tvangsægteskaber og syrienskrigere. De tre fremmødte muslimer var friske på at svare på alt, hvad der blev spurgt til ‒ og selvom vi måske ikke altid var enige, var det ekstremt spændende at høre deres syn på det hele. Det er altid interessant at høre historien fra den anden side, end den medierne så gerne vil fremstille, og vi gik da også derfra både med juice og kage samt stof til efter-tanke.

Efter turen til Grimhøjmoskéen stod eftermiddagen på bacheloroplæg fra to studerende på 10. se-mester fra religionsvidenskab. Her hørte vi først om folkekirkens ændring grundet demografiæn-dringer, normeringer og sekularisering. Dernæst hørte vi om, hvordan en gruppe af kristne medicin-studerende balancerede tro på den ene side og naturvidenskaben på den anden. Begge oplæg var enormt spændende og fik os til at spidse øre og koncentrere os, da det ikke ligefrem var på et nemt fagligt forståelsesniveau. Under oplæggene fik vi mulighed for at se de mange muligheder inden for religionsvidenskab, og vi fik også endnu mere indblik i, hvordan de sociologiske og religionssociologiske teorier samt kulturanalyser (som vi så hårdt prøver at forstå!) kan bruges, når man ønsker at forklare og undersøge, hvordan og hvorfor religiøse opfører sig, som de gør.

- Sara 3.d og Mette 3.a

MoskebesøgPå feltarbejde i Grimhøjmoskeen.